Spelrätter

2014 införde Motala GK spelrätter. Det innebär att de flesta medlemmar, i stället för medlemslån, har en spelrätt som ger rätt att spela på Motala GK.

En spelrätt, eller ett spelrättsbevis som det egentligen heter, är ett kvitto/bevis på att du har rätt att nyttja golfbanan mot att du årligen betalar av årsmötet beslutade avgifter.

Om du vill bli medlem i Motala GK och vill ha ett fullvärdigt medlemskap har du två alternativ att välja mellan:

1. Köp av spelrätt

På webbplatsen finns en annonsplats för personer som vill sälja eller köpa en spelrätt. Motala GK kan sälja spelrätter (antal och pris fastställs på höstmötet) om inga andra säljare finns, men i första hand hänvisar vi till säljande medlemmar.

2. Förhöjd medlemsavgift

Som alternativ till köp av spelrätt finns årsmedlemskap där man istället betalar en förhöjd medlemsavgift.

Värdebevis

Medlemmar som har konverterat sitt medlemslån kan också ha värdebevis på en eller flera spelrätter. Dessa värdebevis gäller till 2024-12-31. Om du överlåter ett värdebevis till någon annan kan denna person byta det mot ett spelrättsbevis. Du som överlåter ett värdebevis till någon som blir ny, fullvärdig medlem under tiden 2014–2016 får 1 000 kronor rabatt på nästkommande årsavgift.

Läs mer om spelrättsbestämmelserna >>