Boka starttid | Kontakt | Karta | 0141-508 40

Motala GK – ett stenkast från Vättern

Järngänget

Varje onsdag mellan klockan 08.00 och 12.00, under i stort sett hela året, träffas det så kallade Järngänget, en samling ideellt arbetande golfare som är behjälpliga med skötsel av såväl golfbana som kringliggande anläggning. Nu under vinterhalvåret sker bland annat målning i omklädningsrummen. 

Kom och prova på    

Periodvis har det varit en relativt stor uppslutning golfare som hjälpt till för att förbättra banan, andra perioder har intresset varit svalare. För tillfället består gänget av strax över tiotalet deltagare, och plats finns för den som önskar hjälpa till. Både män och kvinnor är välkomna och det ställs inga krav på specifika yrkeskunskaper. Tore förklarar att det finns arbetsuppgifter som alla kan klara av och känner sig någon osäker så är det bara att göra ett besök en onsdag för att prova på.     

- Vi gör detta för att vi tycker att det är roligt, säger Tore och det övriga gänget instämmer.  De består för dagen, utöver tidigare nämnda, av Olavi Kangasniemi, Gun och Bengt Thörngren, Ulf Hedemark och Leif Alm.   

Just den sociala gemenskapen i kombination med arbete verkar vara drivkraften bakom engagemanget i Järngänget. Och till skillnad från golfspelet garanterar det en känsla av att känna sig nöjd efteråt. Vem vill inte vara det?

Bengt Thörngren, Ingemar Gustafson, Sten Mild och Gösta Östensson idoga stenläggare en skön december-onsdag 2011.

Ingemar Johnsson och Torsten Grennäs, för dagen eldare, inspekterar stenläggningen vid dammen intill P9:ans green.

Med stenar, små och stora, skall på plats i dammkanten med Gösta Östenssons, Bengt Thörngrens och Sten Milds bistånd. Och på traktorn t.h. kommer Tore Svensson.

Det här blir nog bra! En förmiddag med Järngänget och stenläggningen har kommit en rejäl bit på väg. Notera gärna den härliga grönskan, bilden är tagen den 7 december 2011.

Kontakt:

Tore Svensson
0141-21 96 95 
0703-171194
E-post

Det går också bra att ringa Motala GK, 0141-508 40. 

Var vänlig lämna namn och telefonnummer om du lämnar meddelande. 

Klubben

Klubben

Meny

Klubben

Motala golfklubb, Tuddarp  |  0141-508 40  |  E-post  |  Webbmaster

© 2015 Motala GK  | Powered by SiteSmart