Grönt kort-kurs

Grönt Kort är golfens utbildning för nya golfare. Motala Golfklubb är auktoriserad "Grönt Kort Klubb" och vi använder Svenska Golfförbundets kursmaterial. I samband med första kurstillfället får du boken Grönt Kort. I den boken och på webbplatsen www.golf.se/grontkort hittar du allt om hur du tar Grönt Kort.

Till Motala Golfklubbs nybörjarkurser är alla välkomna. Det krävs inga förkunskaper och klubbor får du låna av oss. Under kursens gång kommer vi att gå igenom golfens olika slag, allt ifrån puttning på greener till utslag från tee. Vi går igenom regler, golfvett och hur det går till att spela på banan.

Funderar du på att ta grönt kort?

Vi kommer att ha gröna kortet kurs vid 7 olika tillfällen under 2018. Lördagar och söndagar med 2-3 timmars pass, tre tillfällen per kurs.

DATUM:

Kommer under februari.

Bokar gör du genom att ringa till shopen 0141-508 40 eller via länken

Anmäl dig till Grönt kort-kurs här >>

Kurserna inkluderar

• tre träningstillfälllen

• fritt spel på pay and play-banan under kurstiden

• fria rangebollar under kurstiden

• lån av utrustning

Kursavgift 2019

700 kr under 21 år                                      1000 kr 22 år och över.                              2000 kr kurs, medlemskap och fritt spel på Hedbanan.

Privata kurser

Privata kurser kan också bokas. För priser och tider hör av dig till Tomas Lindh, 0141-508 40 eller e-post.

Spelprov grönt kort

Du som har gått Grönt Kort-utbildning ska genomföra ett spelprov. På spelprovet ska du spela nio hål från gul-svart tee (150-metersmarkeringarna).  Hål som har par 3 spelas från röd tee. Alla hålen ses som par 3 och du får två extra slag på varje hål. Det innebär att du ska få i bollen på fem slag för att få två poäng. Totalt ska du få ihop 18 poäng på nio hål för att bli godkänd.

Spelprovet görs på följande sätt

• du föranmäler till Tomas Lindh eller personalen i shopen att du har för avsikt att göra ett spelprov

• du gör det med en fadder som ska föranmälas och godkännas av oss på Motala Golfklubb. Faddern ska företrädesvis vara en icke familjemedlem och erfaren golfare

• scorekortet ska lämnas in efter ronden oberoende av resultat

Föranmälan är ett krav för att du skall bli godkänd

Detta innebär att du kan spela upp när det passar dig. Som medlem gör du spelprovet gratis. Som icke medlem betalar du sedvanlig greenfee.