Gör en insats – bli golfvärd!

Att känna sig välkommen, att bli väl bemött. Det är så det ska vara inför en golfrunda oavsett om du är hemma- eller greenfee-spelare. Och varför ska Motala Golfklubb vara sämst i klassen? Nej, under årets säsong skärper vi oss och ställer upp som golfvärd!

”Man känner sig verkligen uppskattad och att man gör en god reklam för klubben”, berättar en av de medlemmar som var golfvärd ifjol.

Det finns plats för golfvärdar lördag och söndagar under maj, juni, juli och augusti. Här nedan ser du vilka helger vi behöver din hjälp. Undrar du över något eller har frågor kontakta kansliet via telefon 0762-27 27 24 eller e-post.

Syftet med golfvärdskapet är att:

• med positiva inställning till vår klubb vara en god ambassadör

• skapa ökad trivsel vid starten och ute på banan samt hjälpa gäster och nya golfare tillrätta

• följa upp spelet på banan med några rundor i golfbilen du disponerar

• se till att alla är rädda om vår bana

Vi behöver golfvärdar följande datum:

Juni – 3, 4, 10, 11, 17 och 25.

Juli – 1, 2, 8, 15, 16, 22, 23, 29 och 30.

Augusti – 5, 6, 19, 20, 26 och 27.

Golfvärdens uppgifter

• Vid första tee, hälsa alla spelare välkomna till Motala Golfklubb, ge information om banan och lägga tillbaka uppslagna torvor och laga nedslagsmärken på green. Greenlagare är ett måste.

• Pricka av alla spelare på listan och lämna den i receptionen efter avslutat pass.

• På ett trevligt sätt informera om att idealtiden för de första nio hålen är cirka 2 timmar och för alla arton 4 till 4,5 timmar.

• Se till att pauserna vid kiosken vid nian inte blir för långa.

• Med jämna mellanrum, åka ut på banan, följa spelet och hjälpa till med genomsläpp. Viktigt är också att utan ”pekpinne” upplysa om vikten att ha uppsikt både framåt och bakåt så att bollen håller sin plats på banan. Informera också om skyldigheten att släppa igenom bakomvarande parti när man av någon anledning inte gör det.

• Alltid efter varje insats önska spelarna fortsatt trevlig runda.

Arbetspasset är klockan 9-14

• Du anmäler dig i shopen på morgonen och hämtar ut lista på dagens spelare, västar samt nyckel till den golfbil du disponerar för arbetet ute på banan, om det finns någon tillgänglig.

• Klubben bjuder dig på fika, kaffe och smörgås under eller efter avslutat pass.

• Skulle du som golfvärd få förhinder med den uppsatta tiden - tag kontakt med någon annan golfvärd

• Vid riktigt dåligt väder och/eller få bokningar behövs ingen golfvärd. Kontakta shopen för att kolla läget.

Kontakt / anmälan:

Kansli

Det går också bra att ringa Motala GK,
0141-508 40.

Var vänlig lämna namn och telefonnummer om du lämnar meddelande.