Nyhetsarkiv Motala golfklubb

Axel spelar kvalet till Europatouren

Publicerad 2018-09-22

Den 25/9 startar Axel Östensson första rundan i kvalet  på Frilford Heath GC.  Du kan följa honom på golf.se Vi önskar honom lycka till!

Hole in One

Publicerad 2018-09-18

Vi vill gratulera Leif Alex som under tisdagen den 18/9 gjorde hole in one på hedbanans hål 3.

Banarbete

Publicerad 2018-09-17

Idag måndag och tisdag så hålpipas och dressas greenerna på hedbanan.

Banan är därmed avstängd måndag 06:00 - 15:00 och tisdag 06:00 - 09:00

Sveriges Bästa Scramble-lag!

Publicerad 2018-09-11

Under fredagen den 7 september spelades semifinalen av Svensk Golfs största tävling på Ekerum Resort Öland. Svensk Golf Garmin Tour är en tävling som under året haft 28 deltävlingar och 2592 deltagare riket runt. Varje deltävling har i sin tur erbjudit 1 plats till semifinalen på Öland. En semifinal där nu 28 deltagande lag gjort upp om 4 platser till Thracian Cliffs i Bulgarien. En utav dom platserna togs av 4 starka killar ifrån just Motala Golfklubb.

Philip M.E Johansson, Victor Nyberg, Oskar Karlsson & Dennis Fransson levererade en helt fantastisk finalrunda på 53 slag (-19) brutto, 52,8 slag (-19,2) netto & vann hela semifinalen med god marginal!

Detta är dock inte gängets första bravad, utan laget har nu tagit sig vidare till final i Svensk Golf Garmin Tour för tredje året i rad. Detta innebär att dom tagit sig vidare alla 3 år som tävlingen har spelats. Under dessa 3 år har det nu varit totalt 1648 lag och hela 6592 personer som deltagit.

Citatet från Oskar Åsgård (Chefredaktör på Svensk Golf) talar sitt tydliga språk "Dessa killar är Sveriges bästa Scramblelag".

Detta känns som ett bevis på att våra grabbar ifrån Motala förtjänar allt beröm dom kan få! Självklart extra kul för oss med tanke på att både Philip M.E Johansson och Dennis Fransson är anställda på just Motala Golfklubb.

Nu ger dom sig redan nästa vecka på lördag iväg till Bulgarien och vi önskar dom all lycka i Finalen!

För mer info angående tävlingen se länk nedan:

Arbetskvällen

Publicerad 2018-09-11

Ett stort tack till alla som deltog i gårdagens arbetskväll.  17 bunkrar på hed blev rensade och fina.

Tack!

Hio på park 6

Publicerad 2018-09-08

Dennis Svensk gjorde idag hole in one på par 4 hålet park 6.

Stort grattis!

OBS! Banarbete på banan!

Publicerad 2018-09-05

OBS!

Fredagen den 7/9 och måndagen 10/9 planerar vi att vertikalskära fairways på park- och skogslingan.

Vi börjar, om allt går som vi tänkt, på park 1 på fredag kl 06:00 och jobbar oss framåt hål för hål.

För att vi ska kunna jobba så effektivt och säkert som möjligt så kommer det hål där vi jobbar att vara helt stängt under arbetes gång.

Om vi arbetar på en fairway när ni kommer dit, slå inte ut bollen från tee utan räkna två(2) poäng på hålet och gå till nästa tee.

Vi gör denna åtgärd för att bättra på kvaliteten på våra fairways genom att tunna ut gräsbeståndet så att nya, starkare plantor kanväxa till sig och för att ta bort dött material runt plantornas tillväxtpunkter.

Detta är en del i vår plan som på sikt kommer att förbättra våra spelytor.

Vi beklagar oredan i detta men det är ett arbete som vi ser att vi måste göra.

Mvh//Banpersonalen

Arbetskväll den 10/9

Publicerad 2018-09-04

Hedbanan

På måndag 10 september tänkte vi försöka få ihop så många frivilliga som möjligt för att få till lite extra finish på hedbanan. Fokus kommer att ligga på bunkrarna. Vi tänkte starta vid 17-tiden och framåt. Redskap finns att låna, men har ni något bra där hemma så ta med det. Hoppas på bra uppslutning.

För er som är hålvärdar på den gamla banan så får ni självklart vara med på denna aktivitet och ni får ju också jobba med era hål när ni vill och har möjlighet. Bra om ni meddelar oss i banrådet när ni tänker göra det, så kan vi gemensamt titta på vad som behöver göras.

Banrådet

Höstens resa till Thracian Cliffs den 6-13 okt

Publicerad 2018-08-14

Detta är absolut en av Europas bästa banor och ett måste att

spela minst en gång. Det blir tre rundor på denna spektakulära bana, två rundor på andra banor. Med kanon golf, fint boende och bra mat kommer det att bli en fantastisk vecka. Se till att anmäla dig snarast då vi endast har 6 platser kvar.

Anmälan görs på  https://www.360golf.se/instruktor/tomas-lindh/

​Än återstår några tävlingar i klubben.

Publicerad 2018-08-14

Närmast, på söndag den 19 augusti, spelar vi Sandströms Parslag. En greensometävling för mixade lag. Sedan kommer Maxi-slaget söndagen efter. Det är en 27-hålstävling med olika spelformer varje niohålsslinga – bästboll, greensome och foursome.

I september kommer Två Generationer, söndagen den 9/9.

Vi avslutar som vanligt med Masters den 23/9 för alla som placerat sig 1-3 på årets tävlingar.

Dessa tävlingar anordnas av tävlingskommittén.

Därutöver har Medlemskommittén både After Work den 24/8 och Rosa och Blå Bandet den 1/9.

Alla tävlingarna är öppna för anmälan i Min Golf.